Aceasta este prima mea reteta pe acest blog,sper sa fiti indulgente pentru ca nu sunt o specialista in dulciuri.Ideea mi-a venit citind reteta de ceesecake de pe ,blogul Gabrielei,careia ii multumesc pentru idee,iar reteta este de la o colega brazilianca ce locuieste in Italia.
-biscuitii se sfarama cat de marunt va place apoi se amesteca cu untul topit
Blatul:
-250 grame biscuiti simpli
-150 grame de unt
Crema:
-4 oua
-un plic de zahar vanilat
-o cutie mascarpone
-o cutie ricotta
-150 grame zahar
-gem din fructe de padure
-biscuitii se sfarama cat de marunt va place apoi se amesteca cu untul topit
-galbenusurile se amesteca bine cu zaharul pana devin o crema si nu se mai simte zaharul
-se amesteca mascarponele cu ricotta
-galbenusurile se pun peste crema formata
-albusurile se pun la final si mesteca de jos in sus cu mare grija
-se pune crema peste blatul de biscuiti dupace a stat un pic la frigider
-l-am scos din cuptor dupa 30 minute si l-am lasat la racit apoi am pus gemul din fructe de padure
-va servesc si pe voi cu o feliuta si un pahar de suc proaspat de portocale
-albusurile se pun la final si mesteca de jos in sus cu mare grija
-se pune crema peste blatul de biscuiti dupace a stat un pic la frigider
-l-am scos din cuptor dupa 30 minute si l-am lasat la racit apoi am pus gemul din fructe de padure
-va servesc si pe voi cu o feliuta si un pahar de suc proaspat de portocale
Ce buna!
RispondiEliminaChiar daca este tarziu ,as manca o felie intr-o clipa!
Ador dulciurile cu ricotta!
ciaoooo!
A fost buna dar Carlo nu a fost foarte incantat,cred ca a simtit gustul de branzica,el nu mananca asa ceva....data viitoare te astept la o felie....Pupici.
RispondiElimina