sabato 30 maggio 2009

Torta con ricotta


Aceasta este prima mea reteta pe acest blog,sper sa fiti indulgente pentru ca nu sunt o specialista in dulciuri.Ideea mi-a venit citind reteta de ceesecake de pe ,blogul Gabrielei,careia ii multumesc pentru idee,iar reteta este de la o colega brazilianca ce locuieste in Italia.

Blatul:


-250 grame biscuiti simpli

-150 grame de unt

Crema:

-4 oua

-un plic de zahar vanilat

-o cutie mascarpone

-o cutie ricotta

-150 grame zahar

-gem din fructe de padure




















-biscuitii se sfarama cat de marunt va place apoi se amesteca cu untul topit




-albusurile se bat spuma

-galbenusurile se amesteca bine cu zaharul pana devin o crema si nu se mai simte zaharul

-se amesteca mascarponele cu ricotta







-galbenusurile se pun peste crema formata


-albusurile se pun la final si mesteca de jos in sus cu mare grija

-se pune crema peste blatul de biscuiti dupace a stat un pic la frigider


-l-am scos din cuptor dupa 30 minute si l-am lasat la racit apoi am pus gemul din fructe de padure

-va servesc si pe voi cu o feliuta si un pahar de suc proaspat de portocale

2 commenti:

  1. Ce buna!
    Chiar daca este tarziu ,as manca o felie intr-o clipa!
    Ador dulciurile cu ricotta!
    ciaoooo!

    RispondiElimina
  2. A fost buna dar Carlo nu a fost foarte incantat,cred ca a simtit gustul de branzica,el nu mananca asa ceva....data viitoare te astept la o felie....Pupici.

    RispondiElimina